010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

Hoe het werkt

Een match op maat!

Een match op maat!

Een match op maat; dat is de missie van de OproepCentrale. Een aanpak die werkt, want we zetten elk jaar vele jubilerende vrijwilligers in het zonnetje. Dankzij de aandacht die de coördinatoren hebben voor cliënten en vrijwilligers, komt zo’n goede match tot stand. Tijdens het intakegesprek kunnen cliënten aangeven welke ondersteuning bij hen past. Dit geldt ook voor vrijwilligers, zij geven aan welke ondersteuning zij graag willen bieden. En pas als alles klopt, maken de coördinatoren een kennismakingsafspraak tussen cliënt en vrijwilliger.

Hoe wij werken

Onze werkwijze in beeld

stroomschema kennismaking vrijwilliger en cliënt

Ik wil vrijwilliger worden

Aanmelden
Als je vrijwilliger wilt worden bij de OproepCentrale, kun je je aanmelden via onderstaand formulier of telefonisch via 010 – 427 81 77.

Kennismakingsgesprek
Na de aanmelding nodigt een van de coördinatoren je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen en verwachtingen besproken, evenals je beschikbaarheid, ervaring en interesse. Voordat je aan de slag gaat als vrijwilliger, stelt de coördinator een vrijwilligerscontract op.

Een match op maat
Vervolgens gaat de coördinator op zoek naar een cliënt die bij je past. Soms hebben we snel een geschikte cliënt, maar het kan ook zo zijn dat je hier even op moet wachten. Als alles klopt, spreken we van ‘Een match op maat’ en plannen we een kennismakingsbezoek. Samen met de coördinator ga je op bezoek bij de cliënt en maak je afspraken. Na de kennismaking ga je zelfstandig aan de slag bij de cliënt.

We zijn er voor je!
De coördinatoren bieden persoonlijke begeleiding. Je kunt altijd bij hen terecht als je vragen of problemen hebt.

Ik wil vrijwilligershulp aanvragen

Vrijwilligershulp aanvragen
Vrijwilligershulp kunt u zelf of samen met een familielid aanvragen via onderstaand formulier of telefonisch via 010 – 427 81 77. U kunt ook via professionele hulpverleners, zoals thuiszorg of huisarts een aanvraag doen.

Kennismakingsbezoek
Na de aanvraag komt de coördinator van de OproepCentrale altijd eerst bij u thuis op kennismakingsbezoek. In dit gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken en vertelt de coördinator u vertellen wat een vrijwilliger van de OproepCentrale in uw persoonlijke situatie kan bieden.

Een match op maat!
Na het kennismakingsgesprek gaat de coördinator op zoek naar een geschikte vrijwilliger, iemand die goed bij u past. Er is niet altijd direct een vrijwilliger beschikbaar, soms moeten wij iets langer zoeken naar een geschikte vrijwilliger. Als alles klopt, spreken we van een ‘match op maat’ en plannen we een kennismaking.

Kennismaking vrijwilliger
Als we een geschikte vrijwilliger hebben gevonden, plant de coördinator een kennismakingsbezoek. Tijdens dit bezoek komen de coördinator en vrijwilliger bij u op bezoek en maakt u afspraken. Als het voor zowel de vrijwilliger als voor u goed voelt, is onze missie geslaagd!

Aanmelden of meer weten?

Ben je geïnteresseerd in wat de OproepCentrale voor jou kan doen of wat jij voor de OproepCentrale kunt betekenen? Met dit formulier kun je aanmelden of informatie opvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Na het invullen van deze aanmelding, nemen we contact met je op.

Meer weten?

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 - 427 81 77 of stuur een e-mail.

 

©OproepCentrale 2024

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder. Download folder