010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

Ik zoek hulp

Voor mezelf of iemand in mijn omgeving

Herkent u dit?

“Mijn man en ik wandelden veel. Sinds hij is overleden ga ik er niet meer zo vaak op uit. Ik zou best wel weer eens gezellig samen met iemand willen wandelen.”

“Ik geniet erg van winkelen, maar nu ik ouder ben is dat voor mij een hele onderneming. Samen met iemand winkelen is bovendien veel gezelliger!”

“Wat zou ik het gezellig vinden om af en toe eens samen met iemand een lekkere kop koffie bij mij thuis te drinken en een potje Rummikub te spelen.”

Herkent u zich in bovenstaande situaties? Dan kunnen de vrijwilligers van de OproepCentrale wellicht iets voor u betekenen. Zij ondersteunen thuiswonende mensen die hulp nodig hebben, eenmalig, af en toe of regelmatig en voor langere duur zijn.

Wie en waar helpen wij?

rond2

Onze vrijwilligers ondersteunen mensen die hulp nodig hebben in de thuissituatie. Bijvoorbeeld ouderen, maar ook (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Onze vrijwilligers zijn actief in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Spijkenisse.

Hoe werkt het?

OC proces

Waar helpen wij mee?

rond1

Onze hulp is afhankelijk van uw vraag. Van een vrijwilliger die om de week op de koffie komt of met u gaat wandelen tot eenmalige begeleiding en vervoer naar het ziekenhuis of de dokter. De coördinatoren van de OproepCentrale zoeken samen met u naar geschikte ondersteuning.

Hulp met een bijzonder thema

De OproepCentrale organiseert regelmatig projecten. Zo’n project heeft een eigen doel binnen een bepaald thema. Lijkt het u bijvoorbeeld leuk om af en toe eens gezellig samen te koken en te eten met een vrijwilliger? Of samen te werken aan uw eigen levensboek?

BVO

De vrijwilligers van de Begeleidende Vervoerservice OproepCentrale (BVO) helpen u door u met hun auto te begeleiden naar uw bestemming. Zo kunt u bijvoorbeeld op bezoek bij familie, naar de dokter of het winkelcentrum.

Aanmelden of meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat de OproepCentrale voor u kan doen? Met dit formulier kunt u zich aanmelden of informatie opvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*We maken altijd eerst een afspraak om kennis te maken.
Vult u daarom altijd uw gegevens in?

Meer weten?

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 - 427 81 77 of stuur een e-mail.

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder. Download folder