010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

Ik wil helpen

Ik zoek vrijwilligerswerk dat bij mij past

Herkent u dit?

“Eenmaal met pensioen wilde ik graag anderen helpen. De OproepCentrale hielp koppelde mij aan een cliënt die bij mij paste. Wekelijks drink ik een kopje koffie met hem en praten we even bij, dit geeft mij veel voldoending.”

“Ik wandel graag. Een kennis tipte mij over de OproepCentrale en al snel was het contact gelegd. Het is voor mij een kleine moeite om iemand in een rolstoel op te halen en samen een blokje om te gaan. Dat is ook veel gezelliger!”

“Dankzij de OproepCentrale heb ik een mooie vriendschap opgebouwd met een cliënt en haar mantelzorger, die ik alweer vier jaar elke week bezoek. We delen lief en leed met elkaar en dit geeft mij veel voldoening.”

De OproepCentrale helpt door vrijwilligers te koppelen aan cliënten. Samen met jou kijken wij welke cliënt het beste bij jou past. Als alles klopt, plannen we een kennismaking en maken we afspraken. En dat is een veilig gevoel voor de cliënt én de vrijwilliger.

Waar helpen wij mee?

rond1

Onze vrijwilligers ondersteunen voor korte of langere tijd mensen in de thuissituatie. Ook organiseert de OproepCentrale verschillende projecten met een eigen thema, waarvoor vrijwilligesr zich in kunnen zetten. Bijvoorbeeld de Eetdate, Netwerkcoaching of de Begeleidende Vervoerservice.

Hoe werkt het?

OC proces

Wie wij helpen

rond2

Onze vrijwilligers helpen thuiswonende mensen die hulp nodig hebben: langdurig zieken en gehandicapten, ouderen met behoefte aan psychosociale ondersteuning, dementerende ouderen en ook kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Extra’s voor vrijwilligers

Persoonlijke begeleiding

Bijzonder aan de OproepCentrale is de goede en persoonlijke begeleiding die wij bieden aan vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je onderdeel van ons team en kun je altijd terugvallen op een coördinator. Samen met jou gaan we op zoek naar een cliënt die bij jou past. Als alles klopt, plannen we een kennismaking. En het werkt: samen met veel vrijwilligers hebben we al vele jubilea mogen vieren tijdens onze jaarlijkse jubilarissenbijeenkomst!

Scholing en cursussen

Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. De OproepCentrale doet hier nog een schepje bovenop met haar interessante aanbod aan cursussen en scholingen. Zo krijgen nieuwe vrijwilligers de Basiscursus Vrijwilligerswerk, zodat je met de juiste kennis en vaardigheden aan de slag kunt. En vind je het leuk om daarna wat verdieping te krijgen? Dan staan er nog genoeg andere scholingen en cursussen op het programma!

Vele extra's

En er is nog meer… Vier keer per jaar krijgen vrijwilligers een leuke en informatieve nieuwsbrief. Ook organiseren wij regelmatig contactmomenten waar vrijwilligers elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Eén keer per jaar zetten wij onze jubilarissen in het zonnetje tijdens de jubilarissenbijeenkomst en als hoogtepunt hebben we traditiegetrouw het jaarlijkse vrijwilligersuitje.

Aanmelden of meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat de OproepCentrale voor u kan doen? Met dit formulier kunt u zich aanmelden of informatie opvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*We maken altijd eerst een afspraak om kennis te maken.
Vult u daarom altijd uw gegevens in?

Draagt u ons een warm hart toe?

Wilt u geen vrijwilligerswerk doen maar wilt u de OproepCentrale wel een warm hart toedragen? Word dan vriend van de OproepCentrale! Kijk op de website van de Vrienden van de OproepCentrale voor meer informatie.

 

Meer weten?

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 - 427 81 77 of stuur een e-mail.

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder. Download folder