010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

De OproepCentrale brengt thuiswonende mensen in contact met vrijwilligers.

Over de OproepCentrale

Wie is de OproepCentrale?

Sinds 1988 brengt de OproepCentrale thuiswonende mensen in contact met vrijwilligers. Dit doen wij voor inwoners van Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Spijkenisse. Omdat de OproepCentrale vindt dat iedereen bijzonder is, steken onze coördinatoren veel tijd in het tot stand brengen van een ‘match op maat’ tussen vrijwilliger en cliënt. Als alles klopt, plannen we een kennismaking en maken we afspraken. En dat is een veilig gevoel voor de cliënt én de vrijwilliger. Bij de OproepCentrale werken mensen die graag iets willen betekenen voor anderen.
We geloven dat ‘geven’ ‘krijgen’ is en dat ieder mens beter wordt door iets positiefs te betekenen voor iemand anders. Mensen helpen, blij maken en ondersteunen. Dat geldt voor vrijwilligers, cliënten en onze medewerkers. Gezelligheid, veiligheid en huiselijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. We zijn een professionele maar kleinschalige, platte en gemoedelijke organisatie, met een hecht team van gemotiveerde en betrokken collega’s. Natuurlijk doen we dit niet alleen: we werken samen met alle grote partijen binnen de regio.

Wie zijn onze cliënten?
De cliënten van de OproepCentrale zijn mensen die hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat zij ziek zijn of behoefte hebben aan sociale contacten. De vrijwilligers van de OproepCentrale staan klaar om hen te ondersteunen voor korte of langere tijd.
Onze vrijwilligers ondersteunen ouderen, maar ook (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Wij zijn actief in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Spijkenisse.
Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers ondersteunen cliënten in hun dagelijkse leven. Daarmee doen ze de cliënt een groot plezier en gunnen ze de mantelzorger even tijd voor zichzelf. Zo helpen onze vrijwilligers langdurig zieken en gehandicapten, ouderen met behoefte aan psychosociale ondersteuning, dementerende ouderen en ook kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Deze hulp is geen zorg, maar aandacht. Aandacht in de vorm van een luisterend oor, een maatje om mee te wandelen of om iets leuks mee te ondernemen. Deze ondersteuning kan eenmalig, af en toe of regelmatig en voor langere duur zijn.

Wat maakt ons bijzonder?

Bij de OproepCentrale vullen we geen stoelen, we besteden aandacht aan een goede match. Dit kost tijd en aandacht, maar levert uiteindelijk veel op. Onze coördinatoren kennen de cliënten en vrijwilligers en koppelen alleen mensen aan elkaar die bij elkaar passen. En het werkt: samen met veel vrijwilligers hebben we al vele jubilea mogen vieren tijdens onze jaarlijkse jubilarissenbijeenkomst!

Vrijwilligers zijn onderdeel van ons team. Zij kunnen altijd terugvallen op een coördinator. Bovendien bieden wij hen vele extra’s, zoals scholingen en cursussen, contactbijeenkomsten, een jaarlijks uitje en vier keer per jaar een nieuwsbrief.

Maak kennis met onze coördinatoren

Bij de OproepCentrale werken mensen die graag iets willen betekenen voor anderen. We geloven dat ‘geven’ ‘krijgen’ is en dat ieder mens beter wordt door iets positiefs te betekenen voor iemand anders. Mensen helpen, blij maken en ondersteunen. Maak kennis met ons team:

Carola van Eijk

Carola van Eijk

Coördinator OproepCentrale

“Iets kunnen betekenen voor een ander, dat geeft mij iedere keer opnieuw weer een goed gevoel.”

Ingrid Klop

Ingrid Klop

Coördinator OproepCentrale

“Een juiste match maken tussen cliënt en vrijwilliger, die verbinding mogelijk maken, daar word ik blij van!”

Mara den Teuling

Mara den Teuling

Coördinator OproepCentrale

“Elkaar helpen door te doen waar we goed in zijn, dát maakt mijn werk zo betekenisvol.”

De OproepCentrale wordt ondersteund door

Meer weten?

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 - 427 81 77 of stuur een e-mail.

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder. Download folder