010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

De OproepCentrale brengt thuiswonende mensen in contact met vrijwilligers.

Over de OproepCentrale

Wat doen wij?

De OproepCentrale is al sinds 1988 actief in het matchen van vrijwilligers aan thuiswonende mensen met behoefte aan sociaal contact. Dit doen we in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Spijkenisse.
Iedereen is uniek en zo behandelen wij ook alle aanvragen. Wij kennen de cliënten en vrijwilligers. Zo brengen wij met veel aandacht een ‘match op maat’ tot stand, waarbij we kijken naar de wensen van beide kanten. Als alles klopt, wordt de kennismaking ingepland.

Wie zijn wij?

Bij de OproepCentrale werken coördinatoren die graag iets willen betekenen voor anderen. Wij geloven dat ieder mens beter wordt door iets positiefs te betekenen voor een ander. Mensen helpen, blij maken en ondersteunen staan bij ons hoog in het vaandel.
We werken samen met alle partijen in de regio, waardoor we een uitgebreid netwerk tot onze beschikking hebben. Zelf zijn we een kleinschalige organisatie, waar we gemoedelijk met elkaar samenwerken. Een hecht team met gemotiveerde en betrokken collega’s. Onder ‘maak kennis met onze coördinatoren’ stellen we ons graag even voor![/one_half_last]

Voor wie zoeken wij een maatje?

Wij zoeken maatjes voor thuiswonende mensen met behoefte aan sociaal contact.  Dit zijn over het algemeen ouderen of (jong)volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dit doen wij in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Spijkenisse.[/one_half_last]

Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn een maatje van een cliënt. Ze zorgen voor sociaal contact, gezelligheid of ondernemen iets leuks met de cliënt. Ze doen de cliënt hiermee een groot plezier en geven de mantelzorger tijd voor zichzelf. Vrijwilligers nemen geen zorgtaken over, maar geven aandacht en ondersteuning.  

Vrijwilligers zijn onderdeel van een team. Zij kunnen altijd terugvallen op een coördinator. Bovendien bieden wij hen vele extra’s, zoals scholingen en cursussen, contactbijeenkomsten, een jaarlijks uitje en vier keer per jaar een nieuwsbrief.

[/one_half_last]

Wat maakt ons bijzonder?

Bij de OproepCentrale vullen we geen stoelen, we besteden aandacht aan een goede match. Dit kost tijd en aandacht, maar levert uiteindelijk veel op. Onze coördinatoren kennen de cliënten en vrijwilligers en koppelen alleen mensen aan elkaar die bij elkaar passen. En het werkt: samen met veel vrijwilligers hebben we al vele jubilea mogen vieren tijdens onze jaarlijkse jubilarissenbijeenkomst!

Vrijwilligers zijn onderdeel van ons team. Zij kunnen altijd terugvallen op een coördinator. Bovendien bieden wij hen vele extra’s, zoals scholingen en cursussen, contactbijeenkomsten, een jaarlijks uitje en vier keer per jaar een nieuwsbrief.

Maak kennis met onze coördinatoren

Bij de OproepCentrale werken mensen die graag iets willen betekenen voor anderen. We geloven dat ‘geven’ ‘krijgen’ is en dat ieder mens beter wordt door iets positiefs te betekenen voor iemand anders. Mensen helpen, blij maken en ondersteunen. Maak kennis met ons team:

Carola van Eijk

Carola van Eijk

Coördinator OproepCentrale

“Iets kunnen betekenen voor een ander, dat geeft mij iedere keer opnieuw weer een goed gevoel.”

Mara den Teuling

Mara den Teuling

Coördinator OproepCentrale

“Elkaar helpen door te doen waar we goed in zijn, dát maakt mijn werk zo betekenisvol.”

Ingrid Klop

Ingrid Klop

Coördinator OproepCentrale

“Een juiste match maken tussen cliënt en vrijwilliger, die verbinding mogelijk maken, daar word ik blij van!”

De OproepCentrale wordt ondersteund door

Meer weten?

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 - 427 81 77 of stuur een e-mail.

 

©OproepCentrale 2024

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder. Download folder