010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

Informatie voor professionals

Wij werken graag met u samen!

Herkent u dit?

“Een van mijn patiënten is eenzaam sinds het overlijden van haar man. Ik zoek een vrijwilliger die af en toe eens iets met haar kan ondernemen.”

“Mijn patiënt is mantelzorger voor haar gehandicapte zoon. Zij zoekt een vrijwilliger die iets leuks met haar zoon kan doen als zij naar muziekles is.”

“Vrijwilligerswerk bij iemand thuis, dát is wat voor een van mijn patiënten! Alleen waar kan Dhr. beginnen met zoeken naar iets wat bij hem past?”

Herkent u bovenstaande situaties? Dan kunnen wij wellicht iets voor u betekenen. De OproepCentrale werkt graag samen met professionals. Dit doen wij door te bemiddelen tussen cliënten in de thuissituatie die hulp nodig hebben en vrijwilligers die hen ondersteunen. Dit kan eenmalig, af en toe of regelmatig en voor langere duur zijn.

Wanneer kunnen wij helpen?

Wij kunnen u helpen door een geschikte vrijwilliger te zoeken voor uw thuiswonende patiënt. En is uw patiënt een mantelzorger die graag wat ondersteuning of tijd voor zichzelf wil? Ook dan kunnen we kijken of een vrijwilliger van de OproepCentrale hier iets in kan betekenen. Of misschien heeft u wel een patiënt die graag vrijwilligerswerk wilt doen? Wij denken graag met u en de patiënt mee.

Waar helpen wij mee?

rond1

De OproepCentrale helpt professionals die een vrijwilliger zoeken voor hun thuiswonende patiënt. Dit doen wij door de patiënt te koppelen aan een geschikte vrijwilliger. De hulp van onze vrijwilligers is geen zorg, maar aandacht. Onze vrijwilligers ondersteunen ook mantelzorgers, zodat zij even een moment voor zichzelf hebben.

Download folder

Hoe werkt het?

OC proces

Lees meer

De doelgroep

rond2

Onze vrijwilligers helpen thuiswonende mensen die hulp nodig hebben: langdurig zieken en gehandicapten, ouderen met behoefte aan psychosociale ondersteuning, dementerende ouderen en ook kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Naar veelgestelde vragen

Aanmelden of meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat de OproepCentrale voor u kan doen? Met dit formulier kunt u zich aanmelden of informatie opvragen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
*We maken altijd eerst een afspraak om kennis te maken.
Vult u daarom altijd uw gegevens in?

Meer weten?

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 - 427 81 77 of stuur een e-mail.

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder.

Download folder