010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

Informatie voor professionals

Wij werken graag met u samen!

Herkent u dit?

oude vrouw thuis lacht

“Een van mijn patiënten is eenzaam sinds het overlijden van haar man. Ik zoek een vrijwilliger die af en toe eens iets met haar kan ondernemen.”

Vrijwilligster en client

“Mijn patiënt is mantelzorger voor haar gehandicapte zoon. Zij zoekt een vrijwilliger die iets leuks met hem kan doen als zij naar muziekles is.”

vrijwilliger-vrouw-2

“Vrijwilligerswerk bij iemand thuis, dát is wat voor een van mijn patiënten! Alleen waar kan Dhr. beginnen met zoeken naar iets wat bij hem past?”

Herkent u bovenstaande situaties? Dan kunnen wij wellicht iets voor u betekenen. De OproepCentrale werkt graag samen met professionals. Dit doen wij door te bemiddelen tussen cliënten in de thuissituatie die hulp nodig hebben en vrijwilligers die hen ondersteunen. Dit kan eenmalig, af en toe of regelmatig en voor langere duur zijn.

Wanneer kunnen wij helpen?

Wij kunnen u helpen door een geschikte vrijwilliger te zoeken voor uw thuiswonende patiënt. En is uw patiënt een mantelzorger die graag wat ondersteuning of tijd voor zichzelf wil? Ook dan kunnen we kijken of een vrijwilliger van de OproepCentrale hier iets in kan betekenen. Of misschien heeft u wel een patiënt die graag vrijwilligerswerk wilt doen? Wij denken graag met u en de patiënt mee.

Voor cliënten

rond1

De OproepCentrale helpt professionals die een vrijwilliger zoeken voor hun thuiswonende patiënt. Dit doen wij door de patiënt te koppelen aan een geschikte vrijwilliger. De hulp van onze vrijwilligers is geen zorg, maar aandacht. Onze vrijwilligers ondersteunen ook mantelzorgers, zodat zij even een moment voor zichzelf hebben.

Hoe werkt het?

stroomschema kennismaking vrijwilliger en cliënt

Wie wij helpen

rond2

Onze vrijwilligers helpen thuiswonende mensen die hulp nodig hebben: langdurig zieken en gehandicapten, ouderen met behoefte aan psychosociale ondersteuning, dementerende ouderen en ook kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Wilt u een cliënt aanmelden?

Gebruik dan ons aanmeldformulier.

Meer weten?

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 - 427 81 77 of stuur een e-mail.

 

©OproepCentrale 2024

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder. Download folder